❤SAYANG SEMUA❤

2ND WEEK - MINGGU ALUAN SISWA ❤



Bissmillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT ...



p/s : cik Kema kawan baek cBB di kolej duk diri sebelah kiri, cBB sebelah kanan..hehe ;D

Seronok sangat Minggu Aluan Siswa intake Julai 2011 nih.. Pengalaman yang kedua cBB dapat menjadi AJK dalam program ni, setelah hampir setahun cBB pegang jawatan sebagai Exco It & Tugas-Tugas Khas di Kolej cBB.. Walaupun penat & kaki cBB sakit tahap cipan tapi semangat cBB tinggi untuk sama-sama menjayakan program Minggu Aluan Siswa ni.. Ia akan menjadi salah satu kenangan yang terindah dalam hidup cBB.. Syukur Alhamdulillah...
Semoga semuanya berjalan dengan lancar, insyaAllah..... amin3 !! ^^


Mata Baru cBB ! xD



Hi korang !!



Comel kan ??if korang nak tahu sekarang cBB pakai lens ni lah.. warna BROWN, natural look comel sangat-sangat ..Nak beli ? Just inbox & PM cBB kat Fesbok cBB eh ? Ok Adios !! ^^


MARAH ! Dx



Bissmillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT ...

Tengah marah nih ! MARAH nih ! Adeh !! Tapi cBB tak suke lah nak marah-marah orang nih.. Sabor jela nasib baek aok tak bakor je ! Hahahahaha 


p/s : punca cBB marah tak pasai-pasai nih sebab penat & stress kot ! -.-


SAYA SAYANG AWAK ! ❤



Muhammad Syafiq Bin Md Saad ❤



Wah!! HAPPYnyeee .... :D



Bissmillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT ...


Akhirnye !! Akhirnye belog cBB dah mencapai 100 orang followers !! Seronoknyee rasa hatikuh ini... berbunga-bungalah..hehe Pada sapa-sapa yang sudi follow cBB tuh thanks sangat-sangat tau ? Jasamu dikenang jua ! xD

Ok nak tau tak sapa dia follower cBB yang ke-100 ? 

Jeng Jeng Jeng !! 
p/s : bunyi suspen *




Dia nih comel sangat ada mix Chinese la.. Suke Suke !! xD  
Pada Si Han thanks yah ! Sudi jadi followers cBB..dah follow Si Han balik .. 
This entry made just for you dear .. Pada blogger laen tuh pakat-pakat lah follow die eh ! 

Adios !! ❤


COMEL ! ❤



Ada ke jual mesin jahit yang macam nih ??
 Seriously Comel lah ! nakkkkkkkkk !!!!! xD

❤ Avenged Sevenfold ❤



cikBearBear suka dorang nih ! 



Especially Synyster Gates , Comel GILE !! xD ❤



PTPTN OH PTPTN !

Bissmillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT ...



Just nak cakap, duet itu macam aiq je.. huhu Ok tadi cikBearBear punye akaun bank dah masuk duet PTPTN .. So mmg pakat ngan membe lah p bandar shopping barang cket.. Ok banyak !! hahaha Rasa adalah dalam rm500 .. Adeh cikBearBear kau mmg boroslah..huhuhu Tapi tapelah barang yang beli tuh smue bleh gune hape ! xD 

p/s : cikBearBear pasni jgn boros2 dah kene jimat cermat ok !! 


1ST WEEK - TRAINING OF TRAINER ❤



Bissmillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT ...

Mengantuknye.. Penatnye.. Migraine datang aje..huhu biasalah bile dah join program kat kolej nih lagi .. Sekarang cikBearBear dah ada kat kolej, tengah dalam minggu Training of Trainer (T.O.T.) ..Korang tahu tak apa tu T.O.T. ? Ok, T.O.T. tu maksudnye latihan untuk pelatih.. So if program MINGGU ALUAN SISWA kat kolej cikBearBear ni kitaorang jadi Fasilitator/AJK program.. Sebelum tu ada T.O.T. , minggu depan Adik2 yang baru masuk Kolej datang untuk mendaftar & akan menjalani sesi Orientasi..


Walaupun sekarang tengah dalam T.O.T. , tapi macam2 dah berlaku lah.. sebabnye semalam ada membe sorang dah kene histeria.. Adeh... Maybe sebabnye penat & stress yang melampau.. cikBearBear alhamdulillah lah sihat walafiat, just kadang2 datang jugak lah migraine !! Aish !! Sangat tak suka, & cikBearBear lama dah tak sentuh ubat.. Tak mau lah makan ubat , bergantung pada ubat jer.. T.T


BENCI UBAT ! -_-


Counting Days ❤



Counting Days ❤



So here I go and there you went again. Just another stupid thing that I done wrong. Locked up in my head, knocked down, beaten, left for dead. With all those brilliant things I should have said. I gotta get away, and find something to do 'Cause everything I hear, everything I see, reminds me of you.


Still counting the days I've been without you 1, 2, 3, 4. Still counting the days that you've been gone.


Day one, was no fun. Day two, i hated you.
By day three I wish you'd come right back to me.
Day four, five and six, well I guess you just don't give a shit.
Day seven, this is hell. this is hell.
I gotta get away, and find something to do.
But everything I hear, everything I see, reminds me of you.


Still counting the days I've been without you 1, 2, 3, 4...
Still counting the days that you've been gone.
Still counting the days since you left me. 1,2,3,4...
Still counting the days since you've been gone.

A thousand things I wanna say to you, but it's too late now.
A thousand things I wanna say...
A thousand things I wanna say to you, but it's too late now.
A thousand things I wanna say...


Still counting the days I've been without you.
Still counting the days that you've been gone.
Still counting the days I've been without you 1, 2, 3, 4...
Still counting the days that you've been gone.
Still counting the days since you left me 1, 2, 3, 4...
Still counting the days that you've been gone.
Gone...
Gone...
Gone...
 Gone...  



THIS TWO THINGS I WANT .. ❤



Bissmillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum WBT ...

THIS TWO THINGS I WANT .. ❤
Nak sangat- sangat .... T.T


DSLR NIKON 

WHITE HTC DESIRE 

Huwaaa!!! Sapa eh boleh bagi free kat cikBearBear??? huhu..... xD 


100611 :) ❤



Our 1st Anniversary 

Dah masuk setahun rupanya kitaorang kapel..mm tak sangka ..huhu Seronok sangat tapi yang tak seronoknya bila tak boleh nak celebrate sama2 .. sebab Sayang cikBearBear nih baru je lepas eksiden aritu .. T.T So sabar jela, maybe kitorang akan celebrate sama2 nanti..❤

Tu la sapa suh racing g? adeh !

Percaya atau tak kitaorang kenal dalam fesbuk jee..huhu Mula2 kawan dulu, cakap dengan dia pun "AKU" & "KO"..haha Tapi dengan tak sangkanya kitaorang suka sama suka..Apa nak buat? Memang tak sangka pun.. Maybe ada yang akan cakap : 
A : Eleh ! Kenal dalam fesbuk ? Boleh percaya ke dia tuh? 
B : Wow.. Cinta Cyber la..Tak mustahil apa.. :) 

cikBearBear tembam.. T^T 

Tapi bagi cikBearBear if dah jodoh nak buat macam mana eh? huhu Biarkanlah apa orang nak kata. OK? Sayang cikBearBear nih pun memang serius dengan cikBearBear betul lah, 
Tapi kitorang still muda lagi & banyak tanggungjawab yang perlu dilaksanakan.. Dia pun sekarang kerja cari duet, nak bagi mak ayah dia, adik2 lagi kat kampung yang still bersekolah.. cikBearBear pun study lagi masih panjang perjalanan kitaorang dua nih..hehe Honestly, kitaorang nih memang satu kepala & cikBearBear memang sayang sangat kat dia nih.. :3 *malu Sebabnya dia seorang yang penyayang, suka budak2, memahami & manje..haha ! 
p/s : padahal ko yang manje.. xD

Hope doa2 cinta kitorang nih akan kekal lah sampai bila2... InsyaAllah... ;) 


Dear Haffiz Lucky Draw : Elmo's Or Domo's?





Blogwalking tadi nampak je Lucky Draw yang dianjurkan oleh Haffiz nih rasa tertarik pulak untuk join this, sebab nya memang senang banget lah & mudah.. :D suka.. 
-
-
-
-
-
-
-
❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

cikBearBear pilih DOMO sudah semestinya, sebab DOMO comel sangat3 .. :D 
cikBearBear memang gile ke DOMO nih ..

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
BUKTINYA !
Kat rumah cikBearBear ada 2 DOMO yang kiut miut nih.. hehe patutnya ada 3 DOMO tapi cikBearBear bagi hadiah kat someone..uhuk3 ! 

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


"Da Best Memory Contest"



Salam.. Bila dah mengadap belog nih, alang2 nak wat entry for this contest lah.. Thanks Azie Comel sebab Tag cikBearBear eh.. :D


If korang nak tahu syarat-syarat contest nih tekan link or banner kat atas nih eh ? :) Senang je tak susah salah satu syaratnya perlu follow belog owner contest 'Zie' nih dan juga 2 orang membe die iaitu Ct Aja & Shiema Sufian .. 

cikBearBear pertaruhkan gamba nih.. Ok nih gamba baru lagi, kali nih 1st time cikBearBear pergi I-City .. Seronok sangat time nih, sebab adanya Bestfriend cikBearBear & pemandangan kat I-City malam tu memang cantik.. tak perlu pergi jauh-jauh as KOREA untuk tengok tempat2 menarik macam nih kat MALAYSIA pun ada.. hehe :D
p/s : Yg tengah tuh la my Bestfriend ! NurAdilah..cikBearBear hujung sekali sebelah kiri.. sebelah kanan tuh adik no5 cikBearBear.. 

*Maaflah gamba tak berapa jelas sebab guna camera fone jep...huhu 

So nak tag 2orang yang bertuah nih.. 


Tak Sedap Hati :'(



Salam .. Hi semua..
Kenapa eh cikBearBear rasa malas je nak update belog dah.. Aiyaa.. Sebenarnya cikBearBear sejak2 nih banyak betul bende memikirnya, tak tau lah kenapa, sebab tu datangnya MALAS tuh.. Tak sedap hati, & rasa macam nak menangis sedih jep tetiba.. T.T 
Kenapa eh? Ya Allah tolonglah bimbinglah hambaMu ini... Berikanlah aku semangat ...
p/s : Apa nak jadi ngan aku nih eh? Adeh ! 

Lebih kurang camni lah muka cikBearBear *nak nanges T.T

Apakah perasaan ini ? mm..
p/s : Tak suka sangat3 perasaan camni !!



That's When I Love You ❤



When you have to look away
When you dont have much to say
Thats when I love you
I love you, just that way
To hear you stumble when you speak
Or see you walk with two left feet
Thats when I love you
I love you, endlessly
And when your mad cuz you lost a game
Forget Im waiting in the rain
Baby i love you,
I love you anyway
Heres my promise made tonight
You can count "on" me for life
Thats when i love you
When nothing you do can change my mind
The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough
Thats when I love you, no matter what
So when you turn to hide your eyes
Cause the movie it made you cry
Thats when I love you
I love you a little more each time
And when you cant quite match your clothes
Or when you laugh at your own jokes
Thats when I love you
I love you, more than youll know
And when you forget that we had a date
Or that look that you get when you show up late
Baby I love you, I love you anyway
Heres my promise made tonight
You can count "on" me for life
Thats when i love you
When nothing you do can change my mind
The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough
Thats when I love you,
When I love you no matter what
Thats when I love you
When nothing baby
Nothing you do could change my mind
The more I learn, The more I love
The more my heart cant get enough
Thats when I love you,
When I love you no matter what
No matter what



I Love You ❤ Muhd Syafiq Bin M. Saad :)


DESIGN High Heels yang PELIK !



Assalamualaikum WBT ...
Hi semua, ok kali nih nak buat entry pasal HIGH HEEL .. semalam jalan2 tengok kat satu web nih ada show gambar yang pelik2 lah, cikBearBear tengok album HIGH HEEL for sure laa..hehe Suke jugak pkai HIGH HEEL but cikBearBear lagi prefer pakai WEDGES lagi selesa sebab tapak kasut WEDGES lagi stabil, kukuh & selamat untuk kaki .. But HIGH HEEL if dah tinggi 5 or 6 inci tuh?? camne?? mmg takot laa cikBearBear nak pakai.. tinggi sangat & betul2 tak selesa.. 

p/s : if aku pakai dah jalan je msti jatuh aje macam nangka BURUK! haha! xD
Ce korang tengok macam kat bawah nih .. 

Nih kasut ke BESI BURUK nih??? -.- 


MAK OI !! Tinggi gila merana pakai HIGH HEEL nih.. -.-


Tak tahu la sapa dia pereka nyaa... -.- 

Adeh !! Sapa nak pakai kasut nih?? -.- 

Menurut Setahu cikBearBear lah if pakai HIGH HEEL yang tinggi2 nih memang tak elok untuk tulang belakang, lagi2 HIGH HEEL tinggi KLCC macam gambar2 kat atas nih... effect dia masa kita tua nantilah tulang belakang akan menjadi BONGKOK akibat tekanan yang amat kuat di bahagian TUMIT KAKI.. 
p/s : ecececehh macam doktor tulang la pulak kau eeh cikBearBear ! xD 


Sekian , Wassalam... ❤


CUN !



Assalamualaikum WBT ...
Hi korang ! 



Korang penah tak tengok cite CUN ! alaa, yang Maya Karin & Remy Ishak berlakon tuh..lam cite CUN ni dorang jadi HERO & HEROIN, so sweet... cikBearBear suke sgt cite nih tambah2 Maya Karin yang berlakon & cite nih ada guna loghat orang Utara laa..hehehehuhuhu 
p/s: tetibe mood GILA datang.. xD

Lagu OST lam cite nih pun layanlaa best jugak..Jom layan sat lagu 7 Hari Jatuh Cinta by Remy Ishak..

video


If korang nak download p laa sini (TEKAN DENGAN SEPENUH HATI)
Tak pun korang tengok je kat YouTube tapi korang kene laa tggu die abes loading .. - CUN 

Bagi cikBearBear cite nih paling BEST laa penah tengok.. suka tengok , kelakar & sweet laa jalan cite die.. Sape2 yang tengok msti tak kering gusi..hehe :D 
p/s : cikBearBear dah puas gelak tengok cite nih, bape kali ulang dah..haha xD

Ok laa, smpai sini saja..Tata korang, Salam.. ❤


"Sakai 1st GIVEAWAY"



Assalamualaikum WBT ...
Hi korang smua, sihat tak? Korang dah makan ke belum? tengah buat apa? mm..cikBearBear tak tahu laa nak buat apa kat rumah nih, masak dah smua dah..so sekarang rajin laa nak msuk Contest or GA ..huhu ok tadi dah ditag oleh cucuTokmat lagi..
p/s : memang rajin tag cikBearBear ehh? hehe (padahal ko yang rajin tag dia cikBearBear)


Hadiahnyaa adalah ...........
JENG JENG JENG !!! *Sound seram ~
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=

1st PRIZE ; TOPAP RM30
2nd PRIZE ; TOPAP RM20
3rd PRIZE ; TOPAP RM10
3x SAGUHATI ; TOPAP RM5
 Bermula 1 JUN 2011 - 11 JUN 2011
nak tag 3 orang yang comel nih..
Walaupun adik Fara ckp hadiah cmni murah, tapi bagi cikBearBear & maybe blogger yang laen ,berbaloi kot lau join..mana tahu ada rezeki dapat dah topup free...
hehehuuu! xD (suke3)
p/s : cikBearBear suka makan tempe ngan nasik gak adik Fara..hehehe ! xB samelah kite ehh? Suke3...
cikBearBear senyum happy..hehe ! dpt msuk byk2 contest & GA..yeehuuuu!  xD


Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan !!



Assalamualaikum W.B.T. ...
Hi ! Korang tengah buat apa tuh? hehehe 
Ok disebabkan cikBearBear telah pun ditag oleh CucuTokMat dalam satu entry beliau untuk join Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan !!

Jom lah join korang, hadiah pun best! Dapat topup free..hehe 
p/s : tu yang best tuh.. :D

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


~ Banner Contest ~

❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Syarat-syarat Penyertaan for contest nih tak banyak pun & senang sangat..
So Korang yang nak join & tahu lebih maklum lagi, tengok kat SINI .

Sebab cikBearBear join contest adik WAN nih, pada mulanya tengok nama contest mmg menarik .. Contest "Aku Dan Dia" by Rizwan Ewan !! mmg menarik hati cikBearBear so kat sini cikBearBear letak gambar bersama BFF cikBearBear.. & bile tengok tang kat hadiah tu tak boleh blah paling suka lah...huhuhu :D
p/s : kalau menang konfim hati HAPPY ,senyum SEHARI tak berhenti..hehe xD 



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
DONE ! 

TAG tiga kawan yang bertuah nih..hehe 

Tuan Puteri yang suka berangan.. hehehuuu 
Fasha