❤SAYANG SEMUA❤

Lovely Day !



LOVELY DAY


Wake me gently, My sunshine
Just like princess in the fairly tales, I will close my eyes and wait
When I open my eyes, please stay by my side, love shot
Just like prince in the fairly tales, look and smile at me
Even I do not know that, in my eyes there’s only you
And don’t know that my heart is throbbing, the sound of my heart beats

I wanna love you I wanna with you
Can you feel it, my feeling
Come to me, come a little bit closer and take my heart away
Everyday lovely day everyday I will whispering to you again
Sweeter than candy, I will give my love to you

Reading the magic spells sya la la
Your smile appeared like the warm sunshine
My heart is throbbing again
Now said to me



I WILL FALL



I WILL FALL FOR A BOY 
WHO WILL :




♥ Stand out in the rain with me 
♥ Cook with, or for me
♥ Let me sing along to the radio
♥ Keep surprising me
♥ Watch movie with me on lazy days
♥ Remember the little things
♥ Help me face my fears
♥ Starts play-fights with me 
♥ With water, food, or pillows, or anything 
♥ Write me post-it love letters
♥ Always say what's on his mind 
♥ Let me wear his clothes 
Shut me up with kisses / hug
♥ Call me things like DARLING, not BABE
♥ Hug me and say, "no you're not", when I say I'm fine
♥ Treat me, sometimes, like a child 
♥  Treat me, sometimes, as an adult
♥  Love me back 


Fallin' For U ♥



♥ Fallin' For YOU ♥


I’ve been spending all my time..
Just thinking about you..
I don’t know what to do..
I think I’m fallin’ for you..
I’ve been waiting all my life..
and now I found you..
I don’t know what to do..
I think I’m fallin’ for you..
I’m fallin’ for you..




Eru Roraito ♥





♥ ERU RORAITO 



HIM 



. : L A T I H A N I N S D U S T R I : . :D



Salam ! Hi korang ! 
cBB RAJIN nak update post arini ! kot ~
HAHAHAHAHA xD




Alhamdulillah, sekarang ni cBB dah start praktikal di Majlis Perbandaran Kuantan, Pahang. Berbaloilah penantianku yang penuh dengan kesabaran selama ini...
 *Apply banyak tempat kat Kuala Lumpur tapi MPK je yang sudi beri feedback yang cepat ! 
(TTT______TTT)v
 sungguh tergaru terharu cBB  ...

Tapi ada hikmahlah jugak dapat praktikal kat Kuantan ni..
Dekat + Jimat + Mudah = SENANG HATI ! xD 
Dan Seronok !! Staf kat sini semua friendly ! 
I LIKE !!  

Tapi yang tak SENANG nya sebab duit PT tak masuk lagi...
Dah lah tengah pokai kering tahap Papa Kedana
Nak mintak duit belanje kat PA&MA pun serba salah.. 
Kesian kat ibu & abah banyak lagi tanggungan lain..
Lagi2 nak membeli barang2 untuk persediaan sekolah adik2...

Whatever comes in our life, just S M I L E .. :)

Ya ALLAH permudahkan lah segala urusan hambaMU ini...
amin3 Ya Robbal Alamin...


When I Found You ♥




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
When I found you
I found myself
I found a guy
Like no one else

When I found you
I found my heart
I found it struck
By Cupid's dart

When I found you
I found pure bliss
I found heaven
Deep in your in kiss

When I found you
I found my soul
I found your love
That made me whole

When I found you
I found my dreams
I found out what 
Love really means

When I found you
I found a lot
I found true love
 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


GUI GUI



She's so cute !! ◕‿‿◕ 






Name: 鬼鬼 / Gui Gui
Real name: 吳映潔 / Wu Ying Jie
Profession: Actress and singer
Birthdate: 1989-Aug-11
Birthplace: Taiwan
Height: 168cm
Weight: 45kg
Star sign: Leo
Blood type: B
Related Group: Hei Se Hui Mei Mei

One of song of her group that i like ... 
◕‿‿◕



Apple Pie McD (Y__Y)



Nak makan nii !!
*Siapa nak belanja cBB ? Eheeee xD




Tentang Dhia ♥





Assalamualaikum..

Hi kawan-kawan. sihat ta ? Aiseey, macam lama dah ta post kat belog nii..
Korang if tengok cerita drama kat TB *Televisyen tuu cerita apa je? 
Sekarang nii tengah top cerita TENTANG DHIA kan ? 

Memang suka lah tengok watak Nora Danish dalam cerita nii.. 
Dia soo sweet, pakai tudung & merupakan seorang wanita yang lembut dan sopan..
Memang watak dia berlainan lah dengan cerita-cerita dia before nii, yang lebih keanakan-anakan *GEDIK =='

But the truly NORA DANISH memang sangat-sangat comel pakai tudung !
*Nora pasnii pakai lah tudung ... o.o 



Suka sangat jalan cerita die, tak macam cerita-cerita Melayu before ni ..
Yang membosankan ... ==' 

Bagi 100 BINTANG tuk cerita nii... ♥♥


Just Be Friend



... SALAM ...
Hi korang ! cBB semakin hari ...alhamdulillah semakin sihat...
Bosan la duduk rumah ni, sementara nak tunggu praktikal jadi Bibik jap la nampaknya.. 
Memasak, Mengemas rumah dan lain-lain kerja yang sekutu dengannya.. 





Ok, comel tak anime nii? mm ? adess ! Comel laa bagi cBB la..huhuhu 
Yang specialnyee tentang Megurine Luka  nii..



=== HER'S BIO ===


♥ Nama - Megurine Luka 

♥ Nama Panggilan - Luka *bukan LUKA tangan kaki .HAHA !

♥ Dilahirkan - 30 Januari 2009 

♥ Fav Color - PINK ! xD *same cBB 

♥ Satu-satunya Vocaloid ciptaan Cryton Media Future

*Vocaloid tuu apa ? Korang search la google sendiri ! huhuhu~



k Malas nak cakap banyak kat bawah ni video die...
Selamat Menonton...hee !! :D







Ubat Oh Ubat ... D:



UBAT oh UBAT !! D':



Alahaiii ... ubat kenape ehh kau pahit sangat? Sampai loya aku nak makan kau nii.. Dah la banyak.. nii la bende yang cBB ta suke sangat bile sakit ! *KENE MAKAN UBAT ! 

Nak sumbat dalam mulut pun malas jee.. Adess... Tapi disebabkan nak cepat sembuh dari sakit nii, Baeklah makan je daripada tak.. Terpaksa la denn menelan walaupun terasa kepahitan yang amat melampau ...

Alhamdulillah la arinii cBB beransur pulih sedikit demi sedikit, ok thanks to UBAT ! hahaha ~ 
*Tapi perut nii ase ta sedap jee, ase senak jee makan ubat..aduyaiii lidah pahit ! Weekkkkkk!! (@.@) pening~

Sick..



Salam.. Hi korang semua?


sihat tak arini? mm..cBB tak sihat sejak bape harini..mm maybe stress sangat sampai migraine teruk & demam panas.. Menggigil semalam kesejukan yang amat sangat, Menahan sakit yang amat sangat nii, Tuhan jela yang tahu.. :') thanks to my Ibu & Abah yang sanggup bawak cBB tengah malam ke klinik.. I love You Ibu,I love You Abah (TT__TT) 

Doakan cBB cepat-cepat sembuhnyee.. Thanks korang, thanks jugak sbb sudi baca entry cBB yang ta seberapa ni.. lepas ni maybe cBB susah sikit ,jarang akan post entry kat belog... 

Ya Allah, sembuhkan aku dari segala penyakit ...


Busuk kau tau tak ?



Salam ! Hi kawan-kawan ! 
Adeh ...busuk betol bau, sampai pening kepala cBB ni tadi menahan bau yang amat tengik lagi busuk cam longkang... Sabar jela ,naseb bek la cBB ni seorang yang amat penyabar.. 
*ececececehh ! Penyabar la sangat..yele teewww ! 

Tadi petang cBB hangout la ngan membe cBB ni..nak balik tuu naek bas, biasa lah nak naek teksi mana mampuu..tengah kering ni..jalan-jalan tadi pun cuci mata jee, tengok pakwe-pakwe cute ..
*Opss ! Terlepas cakap plak..HAHA. Jangan marah ehh Buchuupp lau baca ni ! 
(>.<)v PEACE NO WAR ~



Mmm..naek jee bas penuh ngan muka BANGLA jee.. Adeh, memang la biasa la tuu kan bila dah naek transport awam ni macam-macam jenis & kaum la kita akan jmpe.. Yang tak boleh tahan ni bau macam-macam la, bau rokok ada, bau tengik !!! 
*Adess ! memang tak boleh tahan nak jee cBB pengsan kat lam bas tuu jugak..

So cBB tunggu jela sambil mempedulikan bau-bau yang memeningkan kepala nii.. Sabauu jelaa seb bek tak bakoo je BANGLA-BANGLA tuu tadi..mm ! 

p/s : Kenapa la Malaysia nii makin hari makin ramai pendatang tanpa izin nii? Kenapakah wahai PM kuuu ? @.@ 


Things I Want To Do




There are so many things, 
there'll be so many things I want to do..


I’ve always dreamed : 
 ♥ First - Catching the early train with him ..
♥ Second - Going on a picnic with him ..
♥ Third - Getting a hourse ride ..
♥ Forth - Couple rings is basic to our LOVE ..

♥ Fifth - Go to late night movies with you ..

♥ Sixth, Go to amusement parks with you ..
♥ Seventh - Hold a surprise event for you ..
It would be really sweet..
P/s : to my HEART..

Take My Heart .. ♥‿♥



 Take My Heart♥♥





You can take my heart.. For a walk on the beach..
You can take my heart.. For a little trip, 
You can take my heart.. Very close to your heart.. 
You can take my heart.. Forever if you like..

But not every heart..Belongs to any other..
You and I..You and I are meant to be..

I'm the one for you.. You're the one for me..
You love me as much as I do..
When you look at me and we're skin to skin..
I want you, so please come in..
and you love me more and more..
and my love grows up with you..

P/s : ♥♥


BUNGA (^___^)♥



Salam korang !

Aishh.. 
Setelah sekian lamanya cBB ta post entry kat belog nih ! 
Adess.. Sorry guys sebab cBB baru je habis FINAL EXAM ! Yeay !! 
Memang Syiok laa sangat ~~~ 


Bunga Sakura cantek ! 
p/s : Tapi sayangnya takde di Malaysia, k? kawan-kawan...huhuu


Bunga Matahari paling cbb Suke... ♥‿♥

p/s : Korang suka Bunga apa pulak eh? 
ce bagitau kat cBB, nak tahu gak? 
hee !!


If I Take You Heart ♥♥


If I take your Heart .. ? 



If I take your heart :

♥ I will cherish it every day..
I will heal these old wounds..
♥ It's to make it happy.. 
♥ It's forever close to mine..

p/s : So can I take Your Heart , Buchuupp ?? ♥‿♥